Novogodišnja akcija
studenskog volonterskog kluba SSAAFF

2018-03-21


Studenti volonterskog kluba SSAAFF, studenti/studentkinje Filozofskog fakulteta iz Nikšića i Pedagoškog centra Crne Gore su uoči novogodišnjih i božićnih praznika organizovali niz humanitarnih akcija za djecu predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta. Organizovane su dvije humaniterne svirke u cilju prikupljanja slatkiša za osnovce iz OŠ "Mileva Lajović" i OŠ "Božidar Vuković Podgoričanin", a dodijeljeni su novogodišnji paketići i pokloni za 4 prvaka OŠ "Ivan Vušović", područno odeljene u Miločanima, Nikšić.

Akciji se pridružila i Coca-Cola, koja je uz pomoć studenata i volontera Mensura Šaljaja, Enisa Eminovića i koordinatorke Marijane Blečić, donirali 350 časopisa National Geographic Junior i 50 trojezičnih knjiga o različitostima (ISSA) djeci bez roditeljskog staranja.

 Najveći događaj ove inicijative predstavljalo je dodijeljivanje novogodišnjih paketića (slatkiši i radni materijali) za 125 prvaka OŠ "Mileva Lajović- Lalatović" iz Niškića. Ovo je prvi put da jedna škola organizovano sa djecom ovog uzrasta u ovom broju posjeti Fakultet, pa su se studenti/studentkinje, ali i uprava Fakulteta potrudili da im boravak učine što ljepšim. Na samom početku programa svu djecu je pozdravio dekan g-din Goran Barović i prodekanka g-đa Biljana Maslovarić, a nakon izvođenja predstave: Novogodišnja magija od strane studenata, sva djeca su dobila poklon paketiće. Malo smo se igrali i matematikom, pa nakon što su iz vreće izvukli neki od brojeva od 1 do 10, svako dijete je dobilo pokoln paketić pod izvučenim brojem. Hvala svim volonterima/volonterkama: Milošu, Darku, Mensuru, Stani, Milici, Neveni, Ivoni i drugima...Hvala glumicama Ivani, Maji i Sneži, glumcu Enisu, učiteljicama djece Danki, Dijani, Ljubinki, Slavici, Rajki i dr. One su zajedno sa djecom pripremile za Fakultet i studente/studentkinje pano-čestitke sa najljepšim željama u Novoj godini.