Press konferencija:
Obrazovanjem do socijalne inkluzije

2016-09-04


29. marta 2016. g u prostorijama EU info Centra održana konferencija za štampu sa ciljem prezentacije ključnih planiranih aktivnosti projekta:Obrazovanjem do socijalne inkluzije koji realizuju CEDEM, Pedagoški centar Crne Gore i Enfants u partnerstvu sa Kosovskim obrazovnim centrom i Bethany Christian ServicesProjekat finansira Evropska Unija kroz Program prekogranične saradnje Crna Gora –Kosovo, 2011 – 2013.

Na konferenciji su govorili: g-đa Irena Bošković, šefica Odsjeka za programe sa zemljama ne-članicama EU, Ministarstvo vanjskih poslova i evropskih integracija;g-din Fikret Ljuljanović, savjetnik u Direktoratu za unapređenje i zaštitu pravamanjinskih naroda i drugih manjinskih nacionalnih zajednica, Ministarstvo za ljudska icmanjinska prava; g-đa Marija Vuksanović, koordinatorka projekta - CEDEM i g-đa Vanja Rakočević, koordinatorka projekta - Pedagoški centar Crne Gore.

Nakon konferencije za štampu kojom je najavljen projekat, otpočela je realizacija studijske posjete delegacije sa Kosova, koju čine predstavnici NVO, lokalnih uprava i institucija, a koji su između ostalog obišli i OŠ: Božidar Vuković - Podgoričanin, Roma Education Fund (REF) Montenegro, kao i kamp Konik 1 i 2.