Sjever poziva: Svi u vrti�!

2018-03-06


Kampanju \"Svi u vrtić\" u Kolašinu, Mojkovcu, Pljevljima, Žabljaku, Plužinama i Šavniku sprovodi Unicef Crna Gora, zajedno sa Ministarstvom prosvjete, dok su ostali partneri: Umjetnička škola za muziku i balet: Vasa Pavić, Fakultet dramskih umjetnosti sa Cetinja i Pedagoški centar Crne Gore

\r\n

 

\r\n

Povodom Međunarodnog dana porodice, 15. maja, predškolci iz šest vrtića: JPU \"Jevrosima Jevra Rabrenović\" u Mojkovcu, JPU \"Sestre Radović\", u Kolašinu, JPU \"Eko-bajka\" u Pljevljima sa vrtićem u Žabljaku, predškolske ustanove u Šavniku i Plužinama, pri JU Obrazovnim centrima, uključenih u kampanju: \"Svi u vrtić\", još jednom su pozvali sve mališane da se upišu u vrtiće.

\r\n

 

\r\n

Ovoga puta podršku djeci iz predškolskih ustanova pružili su i njihovi roditelji.

\r\n

U okviru svojih ustanova kroz interesantne aktivnosti, ostavili su jasnu poruku za sve svoje sugrađane vršnjake, ali i njihove roditelje - i djeca i njihovi roditelji su dobrodošli u vrtiće.

\r\n

 

\r\n

 

\r\n

\"U okviru ključnih ciljeva Strategije ranog i predškolskog vaspitanja i obrazovanja (2016-2020) koju je kreiralo Ministarstvo prosvjete uz podršku kancelarije Unicef-a u Crnoj Gori, jedan od priotitetnih zadataka jeste i afirmisanje roditeljskog učešća u cilju unaprjeđenja kvaliteta predškolskog vaspitanja i obrazovanja, kako bi svi roditelji bili prepoznati ne samo kao korisnici, već i kao značajni partneri, u kreiranju programa za njihovo aktivnije uključivanje u ukupan proces predškolskog vaspitanja i obrazovanja.Na ovaj način afirmišemo roditeljsku vaspitnu funkciju na porodičnom i društvenom planu. Zajedničke aktivnosti koje su djeca i roditelji iz sjevernih opština uključenih u kampanju “Svi u vrtić” pokazali, predstavljaju upravo jedan od dobrih primjera na putu ostvarivanja važnih ciljeva Strategije ranog i predškolskog obrazovanja\", poručila je prof. dr Tatjana Novović, stručni konsultatnt u Pedagoškom centru Crne Gore.