Izvještaj sa prezentacije projekta "EPALE

2016-03-23


Centar za stručno obrazovanje (EPALE Servis nacionalne podrške za Crnu Goru) održap je prvi sastanak za presdstavnike licenciranih organizatora obrazovanja odraslih u cilju da predstavi EPALE projekat u Crnoj Gori i da promoviše EPALE zajednicu. Sastanak je održao 18. marta 2016. godine u sali za konferencije Centra za stručno obrazovanje, na Rimskom trgu bb. Na sastanku su prisustvovali 27 predstavnika organizatora i projektnog tima, Duško Rajković, Gordana Bošković i Irena Janković.

U uvodnom govoru, mr Duško Rajković, koordinator projekta EPALE u Crnoj Gori, objasnio je ulogu Centra za stručno obrazovanje u implementaciji projektnih aktivnosti, trajanje projektnih aktivnosti i pozvao je predstavnike davaoca licenciranog obrazovanja odraslih da budu dio EPALE zajednice.

Savjetnik obrazovanja odraslih, koji je takođe kontakt osoba za EPALE u Crnoj Gori i trener u projekti, gđica Gordana Bošković obavijestila je prisutne o projektnim, ciljevima, planiranim aktivnostima, prednostima za učesnike u EPALE zajednici i naznačila je očekivanja od licenciranih organizatora obrazovanja odraslih u Crnoj Gori. Takođe, elektronska platforma je predstavljena i njene funkcije kao što je: kako se registrovati, NSS stranice, opcije pretrage partnera i dr.

Poslije prezentacije, otvorena diskusija o EPALE zajednici i aktivnom učestvovanju organizatora obrazovanja odraslih je započeta sa ciljem stručnog usavršavanja nastavnika radi nastave za odrasle, promociju nacionalnog sistema obrazovanja za odrasle na evropskom nivou i razmjene iskustava kao i primjera dobre praske.

Na kraju sastanka, prisutni su bili informisani o slijedećem sastanku koji će se održati u oktobru u skladu sa planom projekta da bi razmijenili informacije o korišćenju EPALE povlastica koje su identifikovali korisnici.

Sastanak je ocjenjen kao vrlo bitan i koristan i projekat kao važan faktor razvoja obrazovanja za odrasle u Crnoj Gori.

 

Izvještaj je napisala Gordana Bošković, nastavnice, trenerica u EPALE projektu.

Preuzeto sa: https://ec.europa.eu/epale/en/content/report-presentation-project-epale-national-service-support-montenegro-representatives