Sebi želim:
Trening trenera

2016-09-19


Završen je dvodnevni interaktivni trening za trenere/trenerice u okviru programa Sebi želim za osnaživanje mladih koji je prvi put sproveden 2014. godine od strane Kacelarije za koordinaciju Sistema UN u Crnoj Gori, a koji od početka godine sprovodi predstavništvo UNICEF-a u Crnoj Gori i Sistema Ujedinjenih nacija u Crnoj Gori u saradnji sa Pedagoškim centrom i Zavodom za školstvo.

Program je kreiran za osnaživanje mladih od 15 do 19 godina iz sjevernih crnogorskih opštna - Nikšić, Pljevlja, Plužine, Žabljak i Šavnik u pogledu da im se pruži podrška da pospiješe socio-emocionalne vještine, kao i da definišu i ostvare lične aspiracije.

Trening su održale doc. dr Biljana Maslovarić i pedagogica Jadranka Gavranović, a učesnici/učesnice su bili treneri/trenerice koji svaki dan rade kao pedagozi ili profesori određenih predmeta sa mladima u opštinama koje su obuhvaćene programom. Znanja i vještine stečena na treningu, treneri/trenerice će primjenjivati sa omladinom na sjeveru Crne Gore u radionicama predviđenim već od narednog mjeseca.

Trening se održao u prostorijama Pedagoškog centra Crne Gore.