Obuka "Persona Doll"

2018-03-21


Održana je dvodnevna obuka za korišćenje Persona doll sa djecom predškolskog uzrasta u okviru projekta REYN- To sam ja!, koji je podržan od strane Komisije za raspodjelu sredstava od igara na sreću. Obuku je prošlo 20 srednjoškolca i studenta Filozofskog fakulteta. Obuka je održana u prostorijama Pedagoškog centra, a držali su je doc. dr Biljana Maslovarić i mr Marijana Blečić

Upravo ova obuka kao rezultat svim članovima novoformirane grupe pruža specifična znanja kako da riješe konkretne probleme sa kojima su se susreli u svakodnevnom životu, ilustrovanjem problema i traženjem zajedničkog rješenja uz uključivanje djece, uz projektovanje problema na lutku koja je veoma efikasna metoda rada u polju interkulturalnosti i podrške djece u socijalnoj i obrazovoj integraciji. 

Stečena znanja i vještine, studenti i srednjoškolci koji su prošli obuku će primjeniti na rad sa djecom predškolskog uzrasta u završnoj fazi projekta.

Obuka nalazi se u Katalogu programa stručnog usavršavanja za 2014/2015 g. Zavoda za školstvo CG,a kreirali su je zaposlenici i stručni saradnici Pedagoškog centra Crne Gore. Inače, obuka je inovativna na našim prostorima jer je predstavnik PCCG dobio trening za upotrebu ove metode prije manje od godinu dana kao individualni predstavnik u okviru REYN mreže u Budimpešti.