Prva radionica - "Zajedno u obrazovanju"

2017-08-17


Otpočela je realizacija projekta "Zajedno u obrazovanju"  Pedagoškog centra Crne Gore u saradnji sa JPU "Ljubica Popović" sa održanom prvom radionicom 15. avgusta 2017. godine u Pedagoškom centru.

 

Projekat je finansijski podržan od strane Zavoda za zapošljavanje Crne Gore, br.01/7531 od 05.07.2017.godine.

 

Opšti ciljevi projekta “Zajedno u obrazovanju” su davanje doprinosa profesionalnoj rehabilitaciji i jednakim mogućnostima zapošljavanja kao i usmjeravanje socijalne inkluzije na širi spektar mogućnosti edukovanja javnosti kroz pružanje podrške  ustanovama predškolskog vaspitanja i obrazovanja za primjenu integrativnih art radionica u kurikulum. 

 

Ključne aktivnosti projekta su:

Realizovanje obuke za sticanje znanja i vještina u oblasti asistencije u sprovođenju  kreativno-umjetničkih radionica u oblasti integrativne art psihoterapije (u periodu od 3 mjeseca od 15.08.do 15.11.2017.godine, dva puta nedeljno u trajanju od 1h30 min dnevno); svečano uručivanje sertifikata; odabir i profesionalna orijentacija obučenih polaznika, sa akcentom na oblast obrazovanja i stvaralaštva; zapošljavanje osoba sa invaliditetom u prenošenju iskustvenih znanja o sprovođenju kreativno-umjetničkih radionica u oblasti integrativne art psihoterapije ( 7 osoba, u periodu od 6 mjeseci od 06.12.2017. do 06.06. 2018.godine); organizovanje radionica u kojima će obučene osobe sa invaliditetom da edukuju i osnažuju druge OSI kroz iskustvene  obrasce stečene u okviru projektnih aktivnosti; osposobljavanje zaposlenih osoba sa invaliditetom za primjenu stečenih znanja i vještina u drugim oblastima rada i društvenog djelovanja i uspostavljanje saradnje sa vaspitno-obrazovnim ustanovama za učešće u programima i pristupima koji obuhvata domen integrativne art psihoterapije.